Activitati de remediere – Program ,,Scoala dupa scoala”
Incepand din luna septembrie a fost reluat Programul de remediere scolara- Program Scoala dupa scoala, de care beneficiaza 40 de elevi. Au fost reorganizate grupele de remediere si aplicate teste initiale elevilor nou intrati in program. Programul se desfasoara 4 zile pe saptamana, 3 ore pe zi. Consilierul psiholog a realizat activitati specifice cu copiii de la programul de remediere, cat si cu parintii, acolo unde a fost nevoie. Cei 40 de copii beneficiari ai programului, primesc zilnic o masă caldă la prânz.
………………………………………………………………………………………………………………………………
Abilitati manuale – Arta
În cadrul programului de remediere scoalara-Program Şcoală după şcoală, alternativ cu remedierea, se realizează activităţi educative şi de timp liber, extracurriculare, conform unui plan înainte stabilit.
- “Şi păpuşile au suflet” – teatru de păpuşi bilingv (român-romani), cadrul didactic alege împreună cu copiii povestea sau poveştile preferate ale acestora, realizează împreună păpuşile în atelierul de creaţie şi pun în scenă piesa de teatru pentru colegii lor din şcoală, pentru părinţii lor şi alţi membri ai comunităţii. Copiii descoperă tainele lumii teatrului, îşi dezvoltă creativitatea şi simţul artistic, învaţă să lucreze în echipă, îşi dezvoltată motricitatea fină.
- „Oricine e artist” – atelier de pictură şi desen. Copiii sunt îndrumaţi de cadrul didactic să creeze lucrări deosebite, pe care le vor expune în şcoală la sfârşitul lunii a şasea. Prin metoda “turul galeriei” va fi aleasă lucrarea cea mai reuşită, iar câştigătorul va fi premiat cu o diplomă. Activitatea a urmărit educarea spiritului artistic, educarea spiritului critic, încurajarea exprimării punctului de vedere
- „Laboratorul celor mici” – copiii învaţă prin experimente, ce înseamnă ştiinţa şi cum se aplică ea în viaţa de zi cu zi. “De ce crezi că se schimbă culorile copacilor? De ce crezi că prăjitura a crescut aşa mult în cuptor? De ce fulgeră?”
Activitati cu consilierul psiholog